munka a babzsákfotelben

Nagyító alatt a gyermek babzsákok

Valljuk be őszintén, valószínűleg mi is folyamatosan arról álmodoztunk gyermekkorunkban, hogy legyen a szobánkban, a kuckónkban vagy a faházikónkban egy puha babzsákfotel, amelybe bármikor belevehetjük magunkat!

Nos, a gyermekeink ugyanígy vannak ezzel. Ők viszont már sokkal szélesebb kínálatból válogathatnak, manapság ugyanis már a legkülönfélébb színekben, formákban és méretekben készülnek babzsákok a gyerekeknek.

Ez a hatalmas felhozatal azonban jó és rossz dolog is egyben. Időnként ugyanis még a legtapasztaltabbak is hajlamosak elveszni benne. Pedig a babzsák gyerekeknek történő kiválasztása könnyebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, csupán néhány tényező figyelembevételét igényli.

Az egyik a méret

Ha nem szeretnénk azt, hogy a választott babzsákban elvesszen a gyermekünk, vagy néhány hónap után kinője, a választás során mindenképpen oda kell figyelni a babzsák méretére.

Szerencsére manapság már a webshopok többségében a kisebb és a nagyobb gyermekek számára egyaránt elérhetőek fotelek, a mini babzsákoktól kezdve egészen a különféle formájú junior változatokig.

A másik a minőség

A minőség azért is kiemelt szempont, mert garantálja, hogy a választott babzsák hosszú távon is ellátja majd a feladatát. Ez pedig a gyerkőcök esetében kiemelt jelentőséggel bír, mivel az ülőalkalmatosság komoly “kiképzésnek” lesz alávetve általuk a mindennapok során.

Az ugrálás, a hempergőzés, a bunkerépítés és az egyéb aktív tevékenységek nem szabad, hogy akadályt jelentsenek a kiszemelt ülőalkalmatosságnak. Máskülönben egy hónap után cserélhetjük le.

A babzsák nem csupán a játékhoz nyújt kényelmes lehetőséget

A babzsákban fellelhető apró kis polisztirol gyöngyök tökéletesen képesek alkalmazkodni a test formájához, amelynek köszönhetően az izmok szép fokozatosan elkezdenek ellazulni. Sőt, kiváló hőszigetelők is egyben, amelyből adódóan az ülőalkalmatosság igazán hamar képes átvenni a test melegét. Ez pedig még inkább hozzájárul az izomlazító hatáshoz, és kellemes közérzetet biztosít.

Nagymértékben különbözik tehát a szokványos kanapéktól vagy székektől, amely miatt tökéletesen használható akár a tanuláshoz, az olvasáshoz és más pihentetőbb szórakozáshoz is. Egyes típusai még akár a teraszra vagy az udvarra is kivihetők, ennek okán pedig a tavaszi időszakban nagyban hozzásegíthetnek minket a gyermekünk egészségének friss levegővel és napfénnyel történő támogatásához.