PALOMA fashion&art

LEENDŐ BÉRLŐINKNEK

A belvárosi Paloma művészudvar 2014 májusa óta működik egy patinás épület belső udvarán, a Kossuth Lajos utcán. Jelenleg 13 bemutatótermünk van, ahol több iparművész, alkotó bérli csoportosan vagy egyedül a helyiségeket.

A csoportos bemutatótermekben az alkotók egymás termékeit meghatalmazással értékesítik és maguk felügyelik naponta vagy félnaponta felváltva a saját szobájukat. A személyes jelenlét a nyitvatartási idő alatt kötelező és átlagosan heti egy nap jut alkotónként, de ez szobánként változhat. A nyitvatartási időn kívül a kapu zárva van, de a szobákba a tervező bármikor bejuthat a saját kulcsával és egyénileg egyeztetve találkozhat ügyfelével.

Az önálló szobákban a bérlőnek minimum heti 3 napot a Paloma nyitvatartási idejében elérhetőnek kell lenni. Ezekben a szobákban megengedett az alkalmankénti eladói segítség.

A Paloma koncepciója azoknak az alkotóknak válik be, akiknek szükségük van egy helyre, ahol folyamatosan elérhetőek, mert a meglévő vásárlóikkal így tudják a kapcsolatot tartani. A művészudvar tökéletesen működik például netes átvételi pontként, hiszen a közösségi szobákban a rotált jelenlét miatt a hét hat napján biztosított az átadás. A tömegközlekedéssel történő megközelítés tökéletes.

A művészudvar egy lakóépületben van, ezért nagyobb események befogadása nem lehetséges, azonban alkalmanként bekapcsolódunk egy-egy rendezvénysorozathoz (pl Stylewalker Night) és magunk is szervezünk kisebb megmozdulásokat a ház engedélyével. 

A Paloma ismertsége évről évre növekszik a magas alkotói létszámnak és a csodálatos épületnek, udvarnak köszönhetően. Több külföldi útikönyv, úti ajánló listájába bekerültünk, mint kihagyhatatlan látnivaló Budapesten, a Tripadvisor fővárosi vásárlás kategóriájának 15. helyén vagyunk. A Paloma megnyitásakor az összes fontos hazai sajtóban megjelentünk (Népszabadság, HVG, Forbes stb) és alkalmanként azóta is szerepelünk.

A Paloma átmenő forgalma időszakonként változó: a szezonban (májustól szeptemberig) sok külföldi turista talál meg bennünket és a túravezetők is szívesen behozzák vendégeiket az udvarba. Az év másik felében azonban jóval kevesebb a látogatószám, ezért is fontos, hogy a bérlő elsősorban a saját vásárlóinak mennyisége alapján mérlegelje hogy megengedhet-e magának egy állandó, nem mellesleg nagyon kedvező bérleti díjú, belvárosi helyet. 

Amennyiben érdekelnek a konkrét paraméterek és szívesen csatlakoznál a Paloma közösségéhez, úgy az alábbi címen várunk egy rövid bemutatkozást, weboldal és facebook elérhetőséggel: palomabudapest@gmail.com. Kérünk, hogy jelezd önálló vagy közös bemutatóteremben gondolkozol és milyen tevékenységre használnád.