PALOMA fashion&art

ALKOTÓINK

Blaur

Blaur - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Cserny Laura vagyok. 2009-ben álmodtam és alapítottam meg a BLAUR márkát. Főként táskákat és pénztárcákat készítek, amelyek szabásmintái saját ötleteimből vagy a vásárlóim elképzelései alapján valósulnak meg.
Az alapanyagok kizárólag prémium minőségű, élénk színű, pöttyös, virágos, vicces, vidám, állatfigurás főleg macskás patchwork textilek. Minden darabot gondosan egyenként kézzel készítek nagy odafigyeléssel és szeretettel!

A műhelyemben ezek mellett az újrahasznosítás jegyében a megmaradt anyagokból gombbehúzásos technikával kiegészítők (fülbevalók, gyűrűk, hajgumik, hajcsatok) születnek. Az alkotásaimat az Iparművészeti Lektorátus zsűrizte és sorszámozta.

Paloma – Room 5

További információért látogass el a honlapomra: Blaur

Brighty – Harmónia. Boldogság. Otthon.

Brighty - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A Brighty termékei kiváló minőségű, prémium kategóriás tárgyak, melyek teljes mértékben kézzel készülnek, és sajátos hangulatvilággal rendelkeznek. A tervező, Csermák Dóra, akinek az alkotás során a legjelentősebb inspirációt a természet adja. A márka célja, hogy mindenki egy kicsit zöldebbé tegye otthonát, ahol nyugalomra, harmóniára lelhet és feltöltődhet.

A termékek betonból, fémből és újrahasznosított anyagból készülnek, többnyire kaspók, vázák, tálak és lámpa burák, melyek modernek, művészien elegánsak és sokoldalúságukból adódóan bájos játékosság is jellemző őket. A Brighty-nál mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez és lakásához illő kiegészítőket, amelyek feldobják a hétköznapokat.

Paloma – Room 8

További információért látogass el a honlapomra: Brighty

Cellunett Brand

CELLUNETT Brand - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Cellunett Brand az egyedi anyagtársításban rejlő tulajdonságokra alapoz a tárgy tervezés során. A könnyed, rugalmas, áttört felületű matéria egyaránt alkalmas térhatású panelek létrehozására, (ugyanúgy) mint a növényi szál finomságú ékszerek előállítására.

A lámpákat facellulóz és fémháló társításával készítem, amelyeket az energiatakarékos led égőkkel világítom meg.

Paloma – Room 4

További információért látogass el a honlapomra: Cellunett Brand

Cq Brand

CQ Brand - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Hegedűs Anett vagyok, bőrdíszműves a végzettségem. 2016-ban hoztam létre a Coque’ette by Cq Brand márkát, melynek filozófiája: divatos, kacér, feltűnő. A Cq Brand termékei közt ilyen kiegészítőket találsz, amelyeket a bőr szeretete inspirált. A kézműves technológiából és az újabb és újabb ötletekből adódóan mindegyik darab egyedi és jellegzetes. Női táskákat, apró árut és kiegészítőket készítek, saját ipari varrógépeimen. Olyan feltűnő és nőies kollekcióban gondolkodom, amibe bele lehet szeretni és ugyanakkor a mindennapokban is praktikus.

Paloma – Room 2

Nézz körül a boltomban is: Cq Brand

Domonkos Bernadett

Domonkos Bernadett - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Egyedi öltözékek férfiaknak és nőknek

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végeztem Kötött-hurkolt anyag és formatervező szakon. Egyedi férfi / női ruhákat tervezek és készítek. Stílus tekintetében alternatív sportos elegáns irányvonalat követek,egyedi hangvételben megjelenítve. Szeretek a színekkel dolgozni, harmonikusan összeállítani a különböző anyagtársításokat és formába önteni azokat.

Mottóm: „…ne egy legyél a sok közül, hanem a sok közül egy…”

Paloma – Room 11

Látogass el a honlapomra: Domonkos Bernadett

Evetke

EVETKE - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Célunk a vidámság, a monotonitás megtörése, s főként mosolyt csalni az emberek arcára egy- egy Evetke termékkel. Miért kellene választani a kényelmes meg a vicces között, ha a kettőt egybegyúrva is megtalálod? A darabok egytől egyig kényelmesek, szeretnivalók, szinesek, vidámak, egyediek és kifogásolhatatlanul elkészítettek. Minőség és vidámság, hosszútávú kacaj- ez Evetke!

Paloma – Room 11

Látogass el honlapunkra: Evetke

Fannabead

Fannabead - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Fehér Anna ékszertervező vagyok.
Valódi kövekből, üveggyöngyökből és természetes anyagokból készülnek ékszereim.
Az üveggyöngyök varázsa abban rejlik, hogy a régi gyöngysorok akárhányszor újra fűzhetők, átalakíthatók. Ez a legtökéletesebb újrahasznosítás!
Helyet kap alkotásaimban a magyar motívumkincs, a kalotaszegi gyöngyhímzés, a pénzérmékből készült “ lázsiás” újra gondolása.
Profilomhoz tartozik a régi korok- és más népek ékszereinek gyűjtése, javítása, és a gyöngyfűzés oktatása.

Paloma – Room 11

Giranelli – fújtüveg ékszerek

GIRANELLI - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A giranellik Rácz Kriszta Napraforgó által tervezett és készített üvegékszerek: gyűrűk, nyakláncok, karkötők, fülbevalók, kitűzők, kiegészítők.

Kiváló minőségű boroszilikát üvegcsövekből üvegtechnikával készítjük ékszereinket, melyek közül többet is formatervezési mintaoltalom véd.

A giranelli név egy olasz szójáték, a „girare”, mint forog, köröz, és az „anelli”, mint gyűrűk szavakból született, és jól tükrözi, hogy ékszereink különlegessége a belső mozgás, játékosság.

Paloma – Földszint

Látogass el honlapunkra: Giranelli

Handrea Design

HANDREA DESIGN - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A nevem Horák Andrea. Kreatív dolgokkal foglalkozom Budapesten. Imádok ékszereket készíteni.

Az ékszereim mind saját tervezésűek és mindig minőségi faanyagból készülnek limitált példányszámban. Inspirációmat aranyos éjszakai állatokból, kult filmekből és magyar népművészeti motívumokból merítem. A megálmodott és megtervezett formák kivágása lézervágóval történik. Minden darabot kézzel festek és lakkozok természetes anyagokkal.

Paloma – Room 4

Látogass el honlapomra: Handrea Design

Hayka – wood

HAYKA - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

“Minden HAYKA – wood ékszer és alkotás egy-egy apró lépés afelé, hogy örömet okozhassak. Gyerekkorom óta imádok ajándékokat készíteni, és ezt hivatásszerűen művelhetem mióta rátaláltam erre az anyagkombinációra, a fára, a fémre és a textilre. Ezek az ékszerek valóban szerelemből készülnek.”

Paloma – Room 4

huncut – tradition redesigned

huncut design - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Neked és otthonodnak! Hagyományos magyar minták. 21.századi dizájn.

A huncut (Hungarian cut: „magyar szabás”) a hagyományos magyar népművészeti motívumokat 21. századi formában és designban élteti tovább a hétköznapi használati tárgyak körében, hangsúlyozva a hagyomány és modernitás együttélését, a magyar kultúrához való intenzív kötődését.
A huncut termékei: lakberendezési, használati tárgyak, valmint ruhák és ékszerek mind saját tervezésűek és magyarországi manufaktúrákban készülnek. Az alapítók: Lodge-Konthur Adrienne és Beredefy Tünde egyaránt gondolnak a puritán, minimalista stílus kedvelőire és a bohémabb, színes stílus szerelmeseire is. „Azt szeretnénk, hogy a magyar motívumokat hangsúlyozó, kiváló minőségű alapanyagokból, kis szériában készülő, izgalmas tárgyak mind a magyarországi, mind a nemzetközi porondon egyszerre népszerűsítsék a magyar kézműves hagyományokat és a kortárs formatervezést.”

Paloma – Room 8

JUCO Home by Corinna Juhász

JUCO HOME - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A JUCO Home nemzetközi interior design márka Juhász Corinna tervezőről kapta a nevét. Corinna eredetileg textiltervezőként végzett Budapesten, s már akkor kitűnt jól beazonosítható egyedi grafikai megoldásaival. 

Munkáira jellemző a különböző érzelmek közvetítése egyfajta szélsőséges, provokatív módon, de mégis elegáns minimalizmussal, letisztult köntösbe bújtatva. Rajzain legtöbbször női alakok szerepelnek, s kiemelt szerepük van a szemeknek, az apró rezdüléseknek, gesztusoknak, amelyek a minket körülvevő világ és benne az emberek érzelmeinek finom árnyalatai és tükröződései. Az általa tervezett minták és formák, valamint azok hordozói egyszerre egyfajta karakteres, lélegző kortárs művészeti alkotásokként vannak jelen és élnek a térben. 

Paloma – Room 12

Látogass el honlapjára: JUCO Home

Kontur fashion

KONTUR FASHION - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Kontur Réka a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett öltözéktervező iparművészként. Kontur fashion néven 2010-ben indította el saját márkáját, bőr kiegészítők tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Finom kézműves technikákkal készíti bőr táskáit, ékszereit. Kísérletező, újító anyagmegmunkálás, izgalmas áttört, fűzött, fonott felületek jellemzik kollekcióit. 

Paloma – Room 8

Látogass el honlapjára: Kontur fashion

MAKE Design

MAKE Design - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A MAKE design, melynek tervezője Molnár Réka olyan divatmárka, mely egyedi kiegészítőket kínál többféle korosztálynak. A főként természet által inspirált darabokra az egyszerűség és letisztultság jellemző mind a színek, mind a formák tekintetében, azok igazi jellegzetességét a különleges (kézzel festett és digitálisan nyomott) minták adják. A termékpaletta széles: készülnek hátizsákok, clutchok, övtáskák, gym bagek, tote bagek és neszesszerek is.

Paloma – Room 10

Látogass el honlapjára: MAKE Design

Mandula Kokeshi

Mandula Kokeshi - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

2001-ben végeztem az Iparművészeti Egyetemen, animáció szakon. Diplomafilmemet egy japán népmese, az Urasima Taro története alapján készítettem. Ennek kapcsán mélyedtem el először a japán kultúrában és a távol-keleti festészet világában.

A kokeshi baba festés kicsit később 2012-ben, egy felkérés formájában talált rám. Bár én ekkor találkoztam először a kokeshikkel, mégis szinte egyből sikerült ráéreznem és nagyon megszerettem a készítésüket.

A babák esztergált fa alapját egy esztergályos mester készíti nekem, a japán kokeshik arányait és formavilágát hűen követve.

A kokeshi babák egyszerű, zárt formájú teste egy olyan felület, amin szabadon lehet alkotni. A díszes öltözékek mellett, a tusfestészetet megidéző, leheletfinom természeti ábrázolásokat, virágokat, madarakat szeretek rájuk festeni. Arra törekszem, hogy babáimat tartalommal töltsem meg, harmóniát, kedvességet sugározzanak az emberek felé.

Paloma – Room 8

Látogass el honlapjára: Mandula Kokeshi

MOHA Design

MOHA Design - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Célunk a napjainkban egyre népszerűbb látszóbeton széles körű, kreatív felhasználása. Arra törekszünk, hogy divatos, prémium érzetet keltő tárgyakat juttassunk el az emberekhez megfizethető áron. Foglalkozunk kisebb kiegészítőkkel, lakberendezési tárgyakkal de bútorokat is készítettünk már egyedi igényekhez mérten. Előszeretettel használunk anyagtársításokat és folyamatosan új termékeket kísérletezünk ki. 

Paloma – Room 10

Látogass el honlapunkra: MOHA Design

Moringa

Moringa - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Molnár Réka mintái jól ötvözik a növények megkapó formáit és a játékos elemeket. A minták meghatározó összetevői a színek. A lakástextilek színeinek kiválasztásakor a dekoratív hatás mellett, egyedüliként, döntő szerep jut a színek azon sajátosságának is, hogy befolyásolni képesek a lakók közérzetét.

Moringa legújabb lakberendezési kiegészítői a használat során nyerik el végső formájukat. Ilyen például az a hűtőmágnes kollekció, ahol a faágon ücsörgő madárkákkal elkészíthetjük a saját faágunkat, a nekünk legkedvesebb madarakkal. Vagy a hő hatására mintát változtató bögrék, amelyekbe ha forró folyadékot öntünk mozgásba kezd a minta. Például a bögrepáron, amely a Zápor nevet kapta, a zivatar után kiderül az ég, és megnőnek a gombák az esőtől. A „Fák alatt” című bögre pedig elárulja teázás közben, hogy mire lestek a ravaszdi rókák a fák alatt!

Paloma – Room 11

Látogass el honlapjára: Moringa

MYART Jewels

MY ART JEWELS - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Kézzel készült, egyedi gyöngyékszerek, egyenesen az alkotótól.
“A divat azok utánzása, akik különbözni akarnak azoktól, akik semmiben sem különböznek egymástól.”  (Karl Lagerfeld)

Ne akarj hasonlítani senkire, találd meg a saját stílusod! Légy feltűnő, de ízléses MYART ékszerekkel. Ékszereim minőségi japán üveggyöngyből készülnek, ezüst, vagy allergénmentes orvosi acél kiegészítőkkel.
Ha ellátogatsz a bemutatótermünkbe, a meglévő készletből válogathatsz nyakláncot, fülbevalót, karkötőt és gyűrűt. De rendelhetsz egyedi elképzelés alapján is MYART ékszereket, neked tetsző színvilágban és méretben.

Paloma – Room 4

Látogass el honlapjára: MYART Jewels

Nerajewels

Nerajewels - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Ha ránézel egy szépen csiszolt ásványra, látod az új ruháját? Én látom… És felöltöztetem Neked, hogy szebben ragyoghass általa. Különlegességük, természetüknél fogva az egyediségük és a Nera-garancia biztosítja azt, hogy senki másnak ne legyen ugyanolyan ékszere. A hasonló típusú ékszereim is limitált szériában készülnek, hogy minél inkább megőrizzem sajátosságukat.
Nagy Erika vagyok, a Nerajewels megálmodója. Egyedi és kis szériás ékszereim dróttal illetve ötvös technikával készülnek ásványkövekkel kombinálva letisztult, mégis formabontó stílusban.

Paloma – Room 11

Látogass el honlapomra: Nerajewels (szerkesztés alatt!)
Meska bolt

New Accent

NEWACCENT - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Betonból, nőknek. New Accent beton ékszer mindazoknak akik szeretnének kibújni a konformitás világából. Szakíts a nőkre szabott hagyományos elvárásokkal és viselj bátran beton ékszert!

Paloma – Room 4

Látogass el honlapomra: New Accent

Paws by MAKE Design

PAWS BY MAKE DESIGN - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A 2018-ban alakult Paws by MAKE design a MAKE design táskamárka almárkája, ami egyedi mintás kutyás kiegészítőket kínál. A brand sajátossága a MAKE designra jellemző egyedileg tervezett textilek mellett, az egységes minták összefonódása a kutya- és a táskamárka között, melynek eredményeképp bárki hozzáöltözhet kedvencéhez!

Paloma – Room 10

Látogass el honlapjukra: MAKE Design

PINKPONILO

PINKPONILO - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A PINKPONILO kreatív stúdió célkitűzése: a fast fashion üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra átalakítása, a divatról és öltözködésről való gondolkodás elmozdítása a tudatosság irányába. A PINKPONILO tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozik, hazai tervezőkkel működik együtt, és olyan workshopokat szervez, melyeken a résztvevők saját ruháikat elkészítve vagy megjavítva alakíthatnak ki egy fenntarthatóbb ruhatárat. A műhely emellett befogadótérként, események helyszíneként és szakmai partnerként is működik, legyen szó kulturális, művészeti vagy divatprojektekről.

Paloma – Földszint

Látogass el honlapunkra: PINKPONILO

RePityke

REPITYKE - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Márkánk a RePityke – a magyar öko-design képviselője –, 2015 óta tervezünk és készítünk egyedi táskákat és kiegészítőket. Fő célunk, hogy a felesleges textil- és bőrhulladékot olyan formában dolgozzuk fel, mely minőségében és értékében megfelel egy teljesen új terméknek. Táskáink nem csak egyedi tervezésűek, de anyagukat tekintve is megismételhetetlen darabok. Különös odafigyeléssel válogatjuk, szabjuk, varrjuk a textileket a zero waste elveihez hűen. Leginkább a geometrikus formavilág inspirál minket, mely a különböző anyagok – farmer, bútorkárpit, esernyő, ballonkabát és bőrhulladék – játékos kombinálásával mára védjegyünkké vált a redesign táskák világában.

Paloma – Room 13

Látogass el honlapunkra: RePityke

SEra DSGN

SERA - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Tervező: Sipos Erika

Mielőtt utam az ékszerkészítői pályára sodort volna, a nagyvilágban tett utazgatásaim során sikerült rengeteg más országot, és kultúrát megismernem. Ennek is köszönhettem, hogy végérvényesen beleszerettem a vibráló színek- és különleges anyagok világába.

De ki vagyok én? Lelkes alkotó, tervező, vagy művész. Valahol mind egyszerre, de elsősorban nő, aki  szereti megélni ezek minden pillanatát. És ez az, amit igyekszem átadni az általam készített darabokban is.

Ékszereim és kiegészítőim egyediek és megismételhetetlenek. Azzal a céllal készülnek, hogy végigkísérjék a nő teljes lelki fejlődését, és nőiességének megélését, akár a mindennapokban tornacipővel vagy akár alkalmi viseletként is.

Paloma – Room 8

Látogass el honlapomra: SEra DSGN

Silk and more

SILK&MORE - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Prémium minőségű kézzel festett designer selyemkendők és selyemékszerek.

Paloma – Room 4

Látogass el honlapunkra: Silk and more

sulyandesign

SULYAN - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Mindenki szereti a kendőket és a sálakat, mert nagyszerűen és változatosan öltöztetnek. Milyen jó lenne, ha ezeket többféleképpen lehetne hordani! Mert ugye a praktikus dolgokat is szeretjük. Én legalábbis nagyon, innen jöttek az ötletek.

Az eddig piacra dobott háromféle sulyandesign terméket vásárlóim leggyakrabban ezzel a három szóval jellemezik/jellemezték: praktikus, egyszerű, ötletes.

Paloma – Földszint

Látogass el honlapomra: sulyandesign

Szabó Judit gardróbja

Szabo Judit gardróbja - PALOMA Művészudvar

Méretre készült egyedi ruhák.

Paloma – Room 11

Sziráczki Glass

SZIRACZKI GLASS - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Divatos, egyedi, kézzel készített üvegékszerek, karórák, faliórák, kiegészítők, akár megrendelésre is.

Paloma – Room 8

TOGU – Made for you

Togu - Paloma Művészudvar - www.palomabudapest.hu

Egyedi tervezésű, kézzel készített táskákat és kiegészítőket alkotunk, kizárólag természetes alapanyagokból, bőrből és szőrméből. Célunk, hogy az elkészült termék tökéletesen megfeleljen viselőjének, ezért kollekciónk darabjait a megrendelő kérésére egyedi igényeinek és egyéniségének figyelembe vételével testre szabjuk.

Paloma – Room 4

Látogass el a honlapunkra: Togu

Vadjutka Design Ékszer

VADJUTKA - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A Vadjutka Design Ékszer a játékos, életvidám, ugyanakkor sokszor elegáns ékszerekről, különféle anyagok bátor kombinációjáról szól, mint például ezüst és plexi, textil és fém, fa és üveg. 

Paloma – Room 3

Látogass el a honlapomra: Vadjutka

White Lemon – Smartwear for Women

WHITE LEMON - PALOMA Művészudvar - www.palomabudapest.hu

A White Lemon – Smartwear for Women ruhái olyan városi nőknek készülnek, akik nem akarnak kompromisszumot kötni a csinos és a praktikus viselet között. Kedvelik a letisztultságot és a kifinomult eleganciát. A márka alapítója, Bojti Szilvia szenvedéllyel tervezi és elhivatottsággal alkotja kollekcióit, 2016 óta. Minden termék kis szériában, magas minőségben és kizárólag Magyarországon készül. Legyen bármilyen esemény, baráti találkozó, üzleti megbeszélés, vagy bringázás a Margitszigeten, a White Lemon – Smartwear for Women ruhái egyedivé teszik viselőjét, és hozzásegítik, hogy a nap hangulata ne a tükör előtt dőljön el. 

A tervező gondolt a különleges alkalmakra is, ezért a kollekció egy része azon túl, hogy sajátos stílusú, ötvözi az elegáns szabásvonalakat és a nemes alapanyagokat az okos megoldásokkal.

Paloma – Room 8